6155818

Hogyan szerezz vásárlókat?

Egy vállalkozás életében természetesen a legfontosabb, hogy legyenek vásárlók, hiszen így tud működni/fejlődni akár egy kis-közepes- vagy nagyvállalat, akár egy egyéni vállalkozó. Mindig a stabil vásárlóközönség a cél, mert így tudjuk biztosítani, hogy vállalkozásunk megmaradjon, épüljön, bővüljön. A vásárlók megszerzése és megtartása nem könnyű, ugyanakkor nem is lehetetlen.

Van valami, ami nem változik a vevőszerzésben. Mi az?
——————————————
Az hogy nehéz? Az hogy idő kell hozzá? Igen, igen ezek abszolút igazak…de van valami más is. A vállalkozásod bármelyik felületén dolgozol éppen: a weboldaladon, a Facebookon, vagy az Instagramon, van egy közös bennük és van EGY eszközöd hozzájuk, ami nem változik, hatékony és minden platformon jól teljesít. És az nem mást, mint a TARTALOM.
Ügyfeleket tartalom készítéssel lehet igazán szerezni és megtatani. Itt nem csak „gyorsan kiteszek valamit Instára” tartalomra gondolok. Akkor mégis mire?

Nézzük meg, milyen a jó tartalom?
1. Szerkezetileg jól felépített: tartalom készítésnél mindenképpen figyelj arra, hogy figyelemfelkeltő címet válassz, valamint minőségi képet, ami megragadja a lényeget, továbbá megfelelő legyen a terjedelme és hasznos az olvasó számára.
2. Érzelmekre hat: az olvasó „több lesz” a tartalmadtól, hasznosítani tudja valamilyen formában. Elmenti, hogy elolvassa később vagy megossza az ismerőseivel és beszélgetést indít a témában.
3. Jól szegmentált: tartalom készítésnél fontos, hogy átgondolt és pontosan megfogalmazott legyen az, amit megosztasz az oldaladon. Az olvasódhoz, a célközönségedhez, vevődhöz SZÓLJ, minden esetben célirányosan NEKI fogalmazd meg a mondanivalód.
4. A jó tartalomból soha nem elég.  Készíts MINIMUM 3 blog bejegyzést hetente, építsd fel előre a kommunikációd, hogy mit szeretnél átadni az olvasóidnak. Hirdetést is érdemes készíteni blog bejegyzésre alapozva, hogy több mindenkihez eljusson a tartalmad és hogy több mindenkit tudj az oldaladra küldeni.
5. A minőségi tartalom az, ami hatékony vevőszerző eszköz és nem változik.

 

Megosztás

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email