Instagram kezdőknek

Instagram kezdőknek

A Facebook kistestvére, az Instagram már nem is olyan kicsi, a maga 800 millió felhasználójával. Sőt, a fiatalok körében nagyobb népszerűségnek örvend, mint a facebook. Ez azt jelenti, hogy ha versenyben akarsz maradni és lépést tartani a konkurenciával, kezdj el megismerkedni az Instagram felületével is. Az instagramon minőségibb felhasználó és vásárló közönségre tehetsz szert, ahol az átlag életkor 18-40 év között van.

Összegyűjtöttünk #4 tippet, hogyan Instázz:

#1 Használd a Story funkciót: Az Instagram algoritmusa történeteket ajánl neked a felső sávban, nemcsak képeket és videókat. Tehát, amilyen oldalakat követsz és amilyen témák után érdeklődsz, azokat a történeteket jeleníti meg neked az algoritmus. A történetek 24 óráig láthatóak. Osztj meg történeteket te is az általad kínált termékekről/szolgáltatásokról. Ezek lehetnek képek, vagy rövid videók, sőt, weboldalad linkjét is elhelyezheted benne, így növelve a honlapod látogatottságát.

#2 Használd az Instagram Insight alkalmazást, hogy lásd, hogyan teljesítenek a posztjaid. Ez nagyon hasznos funkció, hiszen nyomon követheted hány emberhez jutott el a posztod, mi az, ami figyelemfelkeltő és mit kell a jövőben esetleg másképp/jobban csinálnod. Megnézve az eredményeket következtetéseket tudsz levonni és tanulni belőle.

#3 Használj #hashtaget, amiket sokan alkalmaznak, így nagyobb közönséget tudsz elérni. Hogy melyik hashtaget használják a legtöbben, akkor látod, mikor beírod az adott szót és megjelenik, hogy mekkora az elérése az adott hashtagnek. Ezáltal rengeteg potenciális érdeklődőhöz tudod eljuttatni a posztodat, hiszen a hashtagek egy adott témakört jelentenek, így csak azok látják, akiket érdekel az adott téma. Használd a branded hashtagjeit, ez akár 12%-al megnövelheti a felhasználói aktivitást.

Röviden: hashtagre fel!

#4 Hitelesítsd a céged fiókját: Egy kis kék pipát látsz a hitelesített fiókoknál, ami azt jelenti, hogy a hivatalos oldalon jársz nem valami hamis, kamu oldalon.
Hogyan csináld a hitelesítést?
• Menj az adatlapodra Instagramon
• A jobb felső sarokban kattints a három vonalas ikonra, majd a megnyílt ablak legalján a  beállításokra.
• Rögtön a „Fiók” fül legutolsó pontja az „Ellenőrzés kérése” lehetőség, arra kattints!
• A megerősítés igénylése oldalon be kell írnod a teljes neved, majd fel kell töltened egy fényképet a személyazonosító okmányodról.
• Utolsó lépésben csak nyomj a „Küldés” gombra, és már csak annyi a dolgod, hogy megvárod az Instagram visszajelzését.

Megosztás

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email