Mire figyelj fotó készítésnél

Mire figyelj fotó készítésnél

Szerintem senkinek sem kell elmagyarázni, hogy mennyire fontosak a képek egy weboldalon, ezek az oldal építőelemei, melyekre legalább akkora figyelmet kell fordítani, mint az oldal szövegezésére. Képeket elsősorban azért használunk a weboldalon, hogy termékünket, szolgáltatásunkat bemutassuk, felkeltsük a látogató érdeklődését, információt közöljünk.

A megfelelő képekkel:

  • könnyen és egyszerűen tudjuk tájékoztatni a látogatót termékünkről vagy szolgáltatásunkról,
  • egy hosszabb leírást törhetünk meg, így nagyobb valószínűséggel fogja végigolvasni a vásárló a szöveget,
  • akár dekorációs elemként is használhatunk 1-1 képet, ami még szebbé, átláthatóbbá teszi oldalunkat.

Hogyan is használjuk a képeket?

  1. Első és legfontosabb, hogy csak jó minőségű képeket használjunk. Rossz minőségű, homályos, pixeles kép láttán a vásárló el fogja hagyni az oldalt.
  2. A megfelelő képek kiválasztása is kulcsfontosságú. Mindenképpen figyeljünk arra, hogy az adott kép összhangban legyen a szöveggel, és az oldal designjával, valamint segítse a leírás megértését, és a döntés meghozatalát. Ne használjunk olyan képet, ami nem illik a tartalomba
  3. Ne vigyük túlzásba a képek használatát, inkább figyeljünk arra, hogy a kép a szöveg kiegészítése és nem fordítva. A sok kép elviszi a figyelmet a mondanivalóról, szorítkozzunk 1-2 képre egy oldalon belül.

 

Honnan szerezzünk be minőségi fotókat?

Több lehetőség közül választhatunk, megvásárolhatunk már meglévő fotókat, esetleg csináltathatunk személyre szabottan, vagy a legjobb, ha mi magunk is készítjük el őket.

Néhány ötlet saját fotóhoz:

  • Ha terméket árulunk, akkor mindenképpen ízléses termékfotóra van szükségünk, olyanra ami felkelti az érdeklődést, és vásárlást generál. Fontos a jó beállítás, de emellett sok más apró dolog is szükséges. Figyelj a megfelelő fényviszonyokra, a nagy felbontásra is. Ha nem vagy jártas a fotózásban, érdemes felkérni valakit, aki profin lefotózza neked. Ez egyszeri költség, de az eredmény megéri és nem Neked kell sok munkaórát beletenned, hogy tökéletes eredményt kapj.
  • Sokkal hihetőbb leszel, ha készítesz néhány képet arról, ahogyan dolgozol, osztd meg az oldalon a bemutatkozás résznél. Hidd el, sokat számít, hogy beengeded a leendő vevődet a munkafolyamatba.
  • Mutasd meg azt is, hogy a te terméked/szolgáltatásod milyen elégedettséget okoz a vásárlóidnak.
  • Készíthetsz akár előtte-utána képeket, hogy bemutasd a terméked/szolgáltatásod hogyan hat.

Megosztás

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email