Email marketing

Mire jó az email marketing?

Sokaknak az jut elsőre eszébe az email marketingről, hogy nem akarok emailben zaklatni senkit sem és annyira idegesítő tud lenni a folyamatos email bombázás.

Sokaknak az jut elsőre eszébe az email marketingről, hogy nem akarok emailben zaklatni senkit sem és annyira idegesítő tud lenni a folyamatos email bombázás. Azon aggódunk, hogy folyamatosan telik meg a fiók „szeméttel”, használhatatlan, promóciós anyagokkal. Ezen van a hangsúly, hogy nem az akciókkal, kedvezményekkel kell bombázni az érdeklődőket, hanem használható anyagokat kell kiküldeni a célcsoportodnak, amit később is elő tud venni, feltud használni vagy hasznosítani tud belőle valamit.

 

„Az email marketing az egyik leghatékonyabb marketing eszköz. Egyrészt közvetlenebbé teheted a kommunikációt az ügyfeleddel egy személyes megszólítással, másrészt pedig az érdeklődők jelentős része, 21%-a a tapasztalatok alapján az email marketing jóvoltából vásárlókká konvertálódnak. Akkor miért ne használnád te is? „

 

Az egyik ilyen, megbízható email marketingre alkalmas, hírlevél küldő szoftver a www.listamester.hu

Listázhatod az ügyfeleidet, szegmentálhatod őket csoportokba. A szoftvernek köszönhetően az ügyfeleidet csoportosíthatod viselkedésük alapján: ki mikor kattintott egy tartalmi oldalra mutató linkre vagy bármilyen linkre az emailben. Mindegyik csoportot célzottan szólíthatod meg, összeállíthatsz rájuk szabott, létrehozott csomagokat és ajánlhatod nekik azt az email marketingen keresztül. Ki mikor nyitotta meg a levelet, egyáltalán megnyitotta-e az emailt, az átkattintások száma és a legutolsó átkattintás időpontja is ismert, így szegmentálhatod a célcsoportod számos feltétel szerint. Készíthetsz statisztikákat melyik email marketing kampány teljesített jól, így szűkítheted a témákat és nagyobb fókuszba helyezheted azokat. A szoftver lehetőséget ad többféle fizetési mód beállítására, ismétlődő fizetések kezelésére is. Így nem kell akciókkal bombáznod az ügyfeleidet, hanem egy hasznos tudásanyagba csomagolt linket is elhelyezhetsz az emailben, amiben vásárlásra ösztönözheted az ügyfeled.

 

Az email marketingre használatos szoftver számos további szerkesztési, beállítási, szűrési lehetőséget biztosít, ami segíti a munkád:

  • Levelek szerkesztése beépített, egyszerű szövegszerkesztővel
  • A tartalmi oldalaknak lehet személyre szabott lejárati ideje (pl. a kattintás után 3 nappal elavul az oldal)
  • időzített SMS küldés egy csoportnak
  • Csoporttag szűrők használata SMS küldésekor (pl. lehet küldeni külön a nőknek és külön a férfiaknak)
  • Időzített levelek küldése egy előre megadott időpontban
  • Rendszeresen kiküldendő időzített levelek (pl. hétfőn reggel 8-kor)
  • Küldés tetszőleges részcsoportnak
  • Viselkedéskövető hírlevélsorozatok lehetősége
  • Levelek megnyitásának nyomkövetése

 

Az email marketingnek köszönhetően elérhetsz olyan felhasználókat, akik nem rendelkeznek social platformmal (Facebook, Instagram) vagy nem kezelik aktívan és érdeklődnek a témád iránt. Érdemes kipróbálni, majd írd meg hogy ment. 

 

Megosztás

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email